Kurjenmäentie 2, 32100 YPÄJÄ

Tervetuloa hyvän palvelun apteekkiin!

Ypäjän apteekki tarjoaa apteekkipalvelut ammattitaidolla!

Apteekkipalvelut: 

Meiltä saat tarvitsemasi apteekkipalvelut helposti, nopeasti ja ammattitaidolla. Ystävällinen henkilökuntamme opastaa Sinua ja suosittelee juuri Sinulle sopivat tuotteet sekä reseptipuolella että itsehoitopuolella. Lämpimästi tervetuloa asioimaan apteekkiimme!

Kelan lääkekorvaus

Kela-korvattavista lääkkeistä tulee sairausvakuutuslain mukaan korvaus, kun 50 euron alkuomavastuu on ylittynyt. Alkuomavastuu ei koske alle 18-vuotiaita. Vuonna 2018 lääkekulujen vuosiomavastuu, eli lääkekatto on 605,13 euroa. Kun lääkekatto on ylittynyt maksat 2,50 euroa/ Kelan korvattavista lääkkeistä.

Lääkeneuvonta ja lääkevaihto

Lääkeneuvonnassa pyrimme auttamaan Sinua yksilöllisesti. Kun noudat lääkkeet apteekistamme, annamme samalla tietoa lääkkeen mahdollisista haittavaikutuksista ja oikeasta käytöstä. Lääkeneuvonnan tarkoituksena on varmistaa, että saamasi hoito on turvallista ja tehokasta. Jos käytössäsi on useampia eri lääkkeitä samanaikaisesti, lääkkeiden yhteensopivuus kannattaa tarkistaa ammattitaitoiselta henkilökunnaltamme. Mikäli reseptilääke kuuluu lääkevaihdon piiriin, kerromme mahdollisuudesta vaihtaa lääke edullisempaan samaa lääkeainetta sisältävään lääkkeeseen. Sinä päätät vaihdetaanko lääke vai ei.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Lääkejäte

Lääkekaappi kannattaa tarkistaa säännöllisin välein. Jos Sinulla on hallussasi vanhentuneita lääkkeitä, palauta ne meille. Kotitalouksilta otamme vastaan maksutta vanhentuneita ja käyttämättömiä jääneitä lääkkeitä hävitettäväksi asianmukaisesti ja turvallisesti. Ne ovat ongelmajätettä, jota ei saa hävittää kotitalousjätteiden mukana eikä laskea viemäriin. 

Ohjevinkkejä lääkejätteen palautuksille:

 • tietosuojan vuoksi kannattaa poistaa ohjetarrat
 • voit palauttaa läpipainoliuskat sellaisenaan ilman pahvikäärettä
 • palauta muut tabletit ja kapselit irrallisina läpinäkyvässä pussissa
 • palauta voiteet ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan
 • palauta ruiskut ja neulat erillään muusta lääkejätteestä läpäisemättömässä pakkauksessa, kuten muovipullossa tai lasipurkissa.
 • palauta elohopeakuumemittarit esim. tiiviissä lasipurkissa
 • palauta jodia sisältävät lääkkeet erikseen alkuperäispakkauksissaan

Autamme mielellään, jos tarvitset lisäneuvoja! Yhteystiedot löydät täältä.

Reseptilääkkeiden uusiminen 

Uusimme pyynnöstänne reseptinne maksutta nopeasti ja helposti. Huolehdi myös tarvittaessa kontrollikäynneistä lääkärissä.

Lääkityksen tarkistuspalvelu 

Onko Sinulla lääkitykseesi liittyviä huolia? Lääkityksen tarkistus on apteekkimme maksullinen lisäpalvelu, joka edistää lääkitysturvallisuutta ja lääkehoidon onnistumista. Käymme yhdessä lävitse:

 • kokonaislääkityksesi
 • tarkistamme lääkkeiden päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet
 • ottoajankohdat
 • lääkkeen soveltuvuus iäkkäille

Palvelu soveltuu erityisesti iäkkäille ja jos Sinulla on käytössäsi monta lääkettä tai epäilet mahdollisia lääkehaittoja. Palveluun sisältyy haastattelu (noin puoli tuntia), arvioinnit sekä kirjallinen raportti. Kiinnostuitko, kysy lisää meiltä!

Koneellinen annosjakelu 

Annosjakelu on apteekkimme tarjoama maksullinen palvelu, joka helpottaa lääkkeiden annostelua, vähentää hävikkiä ja tuo mahdollisuuden säästää lääkekustannuksissa. Annosjakelussa saat lääkkeesi kerta-annosjakelupusseissa kahden viikon välein. Annosjakelu sopii hyvin sekä yksityisasiakkaalle kun hoivakodeillekin. Yhteistyökumppanimme on Pharmac Finland Oy. Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Matkustaminen ja Schengen-todistus

Jos matkustat Schengen-alueelle tarvitset tullia varten Schengen-todistuksen, jos Sinulla on mukanasi huumausaineiksi tai psykotrooppiseksi aineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Saat todistuksen apteekistamme, jos olet kyseisen lääkkeen meiltä hakenut. Todistusta varten ota mukaan lääkepakkaus ja passisi. Passin numero merkitään Schengen-todistukseen. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Lisätietoja apteekista!

Suoraveloitus ja tiliasiakkuus

Halutessasi voit tehdä suoraveloitus/tiliasiakassopimuksen kanssamme. Palvelu on kätevä esim. asiakkaille, jotka eivät asioi henkilökohtaisesti apteekissa, kuten esim kotisairaanhoidon/hoivakodin asiakkaat.

Yhdyshenkilö

 • Sydänyhdyshenkilö: Sydänyhdyshenkilömme on erikoiskoulutettu ja perehtynyt laajemmin sydänlääkkeiden osa-alueeseen.

Voit olla meihin yhteydessä missä vain mieltäsi askarruttavassa asiassa. Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökuntamme palvelee sinua mielellään.

Yhteystiedot

Ypäjän apteekki

Kurjenmäentie 2

32100 YPÄJÄ

02 767 3150 (pvm/mpm)

ypajanapteekki@apteekit.net

Aukioloajat:

Ma - Pe 9 - 17
La 9 - 14
Su suljettu

Sydämellisesti tervetuloa!

Laatuapteekit